6 مهارت تکمیلی برای یک برنامه‌نویس موفق

Back to وبلاگ
مهارت‌های تکمیلی برنامه‌نویس موفق
Posted by: Salespand Comments: 0

6 مهارت تکمیلی برای یک برنامه‌نویس موفق

آیا برای رسیدن یک برنامه‌نویس موفق به درآمد بالا تنها تسلط بر کد زدن کفایت می‌کند؟ ما در کشورمان ایران برنامه‌نویس‌های حرفه‌ای زیادی داریم. بااین‌حال درصد قابل‌توجهی از آن‌ها خود را مشغول پروژه‌های طاقت‌فرسا و کم‌ثمر می‌کنند. پروژه‌هایی که بین درآمد حاصل از آن‌ها با انرژی و وقتی که برنامه‌نویس صرف می‌کند، تناسبی وجود ندارد.

تسلط بر مهارت‌هایی مثل زبان‌های برنامه‌نویسی، پایگاه داده، امنیت و سایر موضوعات تخصصی از الزامات حرفه‌ای یک برنامه‌نویس موفق هستند. ولی باید بدانید که این مهارت‌ها به‌تنهایی موفقیت کاری شما را تضمین نمی‌کنند. مهارت‌ها و معلومات دیگری هم وجود دارند که فراگیری آن‌ها برای برنامه‌نویسان اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. مهارت‌هایی که هرچند ماهیت تخصصی ندارند ولی به‌واسطه آن‌ها می‌توانید پروژه‌های کاری بهتری بگیرید. حتی اگر خودتان هم واجد چنین مهارت‌هایی نباشید، پیشنهاد می‌کنیم از طریق تیم سازی با افرادی که از این مهارت‌ها برخوردار هستند، شانستان را در گرفتن پروژه‌های بهتر با درآمد بیشتر افزایش دهید.

مهارت‌های تکمیلی که یک برنامه‌نویس موفق باید داشته باشد

1. تهیه طرح بازاریابی برای شناخت وضعیت بازار!

برنامه‌نویس قبل از آغاز فرایند کد زدن ابتدا باید دید خوب و واضحی نسبت به بازار داشته باشد. او نباید در برآورد شرایط بازار صرفاً به تصورات ذهن پیچیده خود بسنده کند. مطالعه روندهای بازار، انجام تحقیقات میدانی و گفتگو با کاربران تنها چند مورد از روش‌هایی هستند که اطلاعات ارزشمندی را دستگیرتان می‌کنند. به‌طور خلاصه ابتدا درد و نیاز بازار را بشناسید و سپس فرایند کد زدن را شروع کنید.

2. کنترل پروژه!

برنامه‌نویس موفق باید بتواند برآورد خوبی از نقطه آغاز و پایان هر پروژه داشته باشد. در کد زدن غرق نشوید. کم نیستند برنامه‌نویس‌هایی که زمانی کار را تمام می‌کنند که بازار بالقوه برای یک نیازِ خاص را از دست داده‌اند و رقبا سهم زیادی از آن بازار را در اختیار گرفته‌اند.

3. نوشتن طرح توجیهی برای قانع کردن کارفرما!

اگر می‌خواهید در ازای برنامه‌ای که می‌نویسید، پول خوبی بگیرید باید چگونگی نوشتن طرح توجیهی برای جذب سرمایه‌گذار را بدانید. شما باید با زبان خاص سرمایه‌گذاران با آن‌ها گفتگو کنید. زبان سرمایه‌گذاران نه پایتون است و نه سی شارپ و جاوا یا زبان‌هایی از این قبیل! یک سرمایه‌گذار به زبان نرخ بازگشت (ROI) صحبت می‌کند! مثلاً مایل است بداند که در ازای خرج X تومان، چه حجمی از کار ظرف چه مدتی انجام می‌شود؟ او باید کاملاً مطمئن شود که تخم‌مرغ‌هایش را در سبد درستی می‌گذارد.

فراموش نکنید که طرح توجیهی شما علاوه بر محتوای جذاب و قانع‌کننده باید از جذابیت بصری نیز برخوردار باشد.

4. مذاکره؛ سلاح پنهان برنامه‌نویس موفق!

برای یک برنامه‌نویس موفق دانستن فنون مذاکره مثل نان شب واجب است! درصد زیادی از برنامه‌نویس‌ها افرادی درون‌گرا هستند و به همین علت مهارت خوبی در تعامل و ارتباط ندارند. آن‌ها معمولاً می‌دانند که آنچه می‌گویند درست است اما فاقد قدرت متقاعدسازی کافی هستند. بنابراین برای رسیدن به نتیجه بهتر و شکار پروژه‌های چرب‌تر، حتماً مهارت مذاکره را در خود تقویت کنید. اگر خودتان در این زمینه مهارت چندانی ندارید، یک مذاکره‌کننده قوی را همراه خود به جلسات کاری ببرید.

بیشتر بخوانید: مشاوره منابع انسانی چیست؟

5. آگاهی از امور حقوقی برای جلوگیری از سوء استفاده!

برنامه‌نویس‌های زیادی را سراغ داریم که به دلیل ناآگاهی از قوانین حقوقی، مورد ظلم و اجحاف قرار گرفته‌اند. مثلاً برنامه‌ای را برای کسی نوشته‌اند و آن فرد بدون اینکه حتی ریالی به برنامه‌نویس بدهد، آن برنامه را به اسم خودش فروخته است. یک برنامه‌نویس موفق نباید راه را برای سوءاستفاده‌هایی از این دست برای دیگران باز بگذارد. پس پیشنهاد می‌کنیم حین انعقاد قرارداد یک پروژه، تنظیم محتوای آن را به یک وکیل بسپارید.

6. شنود مؤثر برای درک دقیق منظور مشتری!

قبل از کد زدن و استارت پروژه، لطفاً صبورانه حرف‌های ولو بی‌نظم و مبهم مشتری خود را بشنوید. تا مطمئن نشدید و کاملاً نفهمیدید که مشتری چه می‌خواهد کاری انجام ندهید. مشتریان گاهی درباره موضوع «الف» فکر می‌کنند اما شرح موضوع «ب» را بر زبان می‌آورند! پس با پرسش، ترسیم، مدل‌سازی، شبیه‌سازی یا هر روش مؤثر دیگر منظور و خواسته مشتری را کاملاً درک کنید. یک برنامه‌نویس موفق ابتدا از آنچه باید انجام دهد مطمئن می‌شود و بعد کار را آغاز می‌کند.

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Back to وبلاگ
<p>

سوالی دارید ؟

از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید.

تلفن تماس

+9802144693176

</p>